Θηλασμός

Λήψη κολλαγόνου κατά το θηλασμό. Υπάρχουν οφέλη;

Τα οφέλη από τη λήψη κολλαγόνου για τις γυναίκες μετά τον τοκετό περιλαμβάνουν:

  • Την επούλωση των πληγών
  • Βελτιωμένη υγεία και ελαστικότητα του δέρματος (μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των ραγάδων)
  • Πιο δυνατά νύχια και λαμπερά, πιο υγιή μαλλιά (μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια μαλλιών μετά τον τοκετό)
  • Υποστήριξη για την υγεία των οστών (μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις)
  • Υποστήριξη του πεπτικού συστήματος και βελτιωμένη υγεία του εντέρου
  • Ισορροπημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
  • Κορεσμός και μειωμένη λαχτάρα.

Μπορείτε να πάρετε κολλαγόνο ενώ θηλάζετε;

Αν και υπάρχουν πολλά διαφορετικά συμπληρώματα διατροφής που συνήθως συνιστώνται για μητέρες που θηλάζουν, το κολλαγόνο δεν είναι συνήθως ένα από αυτά. Παρόλα αυτά, η λήψη κολλαγόνου κατά τη διάρκεια του θηλασμού θεωρείται γενικά ασφαλής.

Τα συμπληρώματα κολλαγόνου προέρχονται από ζωικά προϊόντα και προέρχονται και δημιουργούνται διαφορετικά, ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Διάφορα συμπληρώματα κολλαγόνου μπορούν να απορροφηθούν από το σώμα σας με διαφορετικούς τρόπους. Το υδρολυμένο κολλαγόνο και τα πεπτίδια κολλαγόνου, που βρίσκονται με τη μορφή σκόνης πρωτεΐνης κολλαγόνου, είναι μικρότερα θραύσματα κολλαγόνου που απορροφώνται πιο εύκολα.

Στα τρόφιμα, το κολλαγόνο βρίσκεται φυσικά σε ζωικά προϊόντα. Για να απορροφήσει το κολλαγόνο, το σώμα σας πρέπει να το διασπάσει σε αμινοξέα. 

Η κατανάλωση τροφών που περιέχουν βιταμίνη C, προλίνη, γλυκίνη, χαλκό και ψευδάργυρο θα βοηθήσει στην παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα.Μερικές από αυτές τις τροφές είναι:

  • Εσπεριδοειδή (βιταμίνη C)
  • Μανιτάρια, ασπράδια αυγών και ψάρι (προλίνη)
  • Κόκκινο κρέας και πουλερικά (γλυκίνη)
  • Οστρακόδερμα, φυλλώδη πράσινα, τόφου και μαύρη σοκολάτα (χαλκός)
  • Ρεβύθια, ξηροί καρποί, δημητριακά ολικής αλέσεως και γαλακτοκομικά (ψευδάργυρος).